Přeskočit na obsah

Lesní slavnost Lapků z Drakova a Dny Lesů České republiky 13.–14. července 2013

  • Sobota 10–20 hod.
  • Neděle 10–17 hod.

Program:

Představí se rytířské skupiny ARCUS z Vítkova, Šermířský spolek z Jeseníku, AGRIPA Vítkov se středověkými střelnicemi a historickým kolotočem, LČR s.p. s Lesní pedagogikou nachystanou Jesenickými lesníky. Pro děti je připravena stezka odvahy, mohou si zde zasadit „svůj“ strom, rýžovat zlato, navštívit vodníka u Slučího potoka a čarodějnici Arastelu. Razítkovací hra je povede za Hledáním zlatého pokladu Lapků z Drakova. Při svém vandrování můžete navštívit tajemné skřítky ve Zlaté kuželně, vyzkoušet si dětský rybolov, jízdu na koních, zhlédnout výstavu v lesní galerii, práci několika řezbářů, zručných řemeslníků, kovářů, farmářů a nakoupit si u jarmarečních prodejců. V sobotu proběhne experimentální tavba železa v replice středověké dřevouhelné huti. V neděli plavecká soutěž Drakovský plaváček. Na Rejvízu navštivte muzeum s tkalcovnou v domě č. 12, mechová jezírka a využijte bohaté nabídky občerstvení. Na Drakově zahrají hudební skupiny Řebřiňák a Škrpál z Vrbna. Kelt Grass Band Stránské, Grock Zlaté Hory, v neděli Karlováci a Modulor z Bruntálu. Pobaví vás dlouhonozí kejklíři Cirkusu trochu jinak a další zajímavé atrakce na celé trase Naučné stezky Lapků z Drakova. Koupíš-li si los „Hra o štěstí“ a budeš-li mít štěstí, odejdeš domů s atraktivní okamžitou výhrou.

Soutěže a zábavné hry pro děti:

Razítkovací hra – putování s Vandrovní knížkou Lapků z Drakova, kterou zakoupíš u pokladny za 5.- Kč. Pak se vydáš hledat zlatý poklad Lapků z Drakova. Legenda s mapkou tě povede. Při putování po Drakově, nezapomeň na zastaveních otisknout pamětní razítka do Vandrovní knížky. V sobotu se přihlas do soutěže Drakovský plaváček. Start je v neděli v 13,30 hod. Dospělí vyhrají soudek piva, děti dle pořadí 10 triček DRAKOVSKÝ PLAVÁČEK 2013.

Přijdi třeba pěšky či na kole, autem – veškeré informace získáš od pořadatelů na místě Lesní konání slavnosti.

Vstupné je dobrovolné
Parkovné 30.-Kč

Pořadatelé a partneři projektu:
Spolek Přátelé Vrbenska, Nadace OKD, Moravskoslezský kraj, LČR s.p., L.S. Město Albrechtice, Jeseník a Karlovice, Město Vrbno pod Pradědem, Město Krnov, Město Zlaté Hory, Obec Heřmanovice, CHKO Jeseníky, ACTAEA Karlovice, Klub Přátel Zlatých Hor, Spolek pro rozvoj Rejvízu, Řád svatého Huberta, prefektura Moravské Slezsko. Hasiči Vrbno, Sdružení zdravotně postižených občanů Vrbno, MO ČČK Vrbno, ČRS MO Rybáři Vrbno, Spolek „Sami Sobie“ Wilamowice Nyskie, MC Kominíček Karlovice, Maso V+W, farma Bellama, farma Bovine, mediálními partnery jsou Bruntálský a Krnovský DENÍK a Studio STA o.s. Krnov.

Projekt Lesní slavnost Lapků z Drakova je realizován za podpory Nadace OKD.